Caroline Hammar är ny projektkommunikatör och utbildare för projekten Champa Arena och ParaMe.

Caroline är 31 år och kommer ursprungligen från Örebro men är numera bosatt i Stockholm. Hon är utbildad beteendevetare och har en idrottsbakgrund som truppgymnast. Dessutom är hon utbildad dansare vid Kungliga Svenska balettskolan.

Tidigare har hon jobbat med tillgänglighets-, funktionsrätts- och mångfaldsfrågor och hon har föreläst mycket på områdena. Hon har erfarenhet som verksamhetsledare för Unga med synnedsättning Stockholm och som projektmedarbetare på Funktionsrätt Sverige i det Arvsfondefinansierade projektet DATE.

Caroline började jobba i ParaMe och Champa Arena den 9 mars i år.
– Det är jätteroligt att arbete i båda projekten. Jag tycker det ska bli väldigt roligt framåt och det är väldigt kul att vara på plats på Svenska Parasportförbundet, säger hon.

I ParaMe kommer hon framför allt lägga fokus på utbildning. I Champa Arena kommer hon bland annat stötta i kommunikationsfrågor och hjälpa kommuner vid inventering av idrottsanläggningar.
– Då jag själv har en grav synnedsättning hoppas jag kunna tillföra ytterligare ett perspektiv i allt från utformandet av inventeringsmallar till annat material som till exempel kommunikationsmaterial. Så både i förarbetet men också i det faktiska inventeringsarbetet, säger hon.

Caroline berättar att den första månaden på Parasportförbundet har varit både rolig och spännande.
– Jag har fått chans att träffa och prata med väldigt många duktiga kollegor som är väldigt kompetenta inom sina respektive områden. Det är kul att jobba med folk som är så duktiga och engagerade. Jag tycker det har varit en superstart trots det speciella läget, säger hon och syftar till Coronapandemin.

Vi hälsar Caroline hjärtligt välkommen till Svenska Parasportförbundet och Champa Arena och ParaMe.